Hello!

I'm trying to get my single thumbnail image to link to a lightbox slideshow of additional hidden images. As it is right now, if I click on the thumbnail, it just brings up that image by itsself in lightbox. No links/slideshow to view the additional photos. 

If I remove the  <?php break ?> then all thumbnails display and lightbox works as expected (opens to large images & slideshow/back/next)
However, I only want one thumbnail to show. Any advice?

Here's a link to my current working sample (still being styled so ignore that part). I've put the number of images that each listing contains in the title for reference. 

SAMPLE PAGE:
http://www.webportfolio.com/acms/sipowellcraftfair/vendor-list-craft-fair-powell-wy2.php

<?php foreach ($vendor_listRecords as $record): ?>
     <div class="eight columns">
      
     <!--IMAGE AREA-->
     <?php foreach ($record['upload_images'] as $index => $upload): ?>
      
          <div class="four columns">
          <a href="<?php echo $upload['urlPath'] ?>" data-lightbox="vendor<?php echo htmlencode($record['vendor_number']) ?>" data-title="<?php echo htmlencode($record['title']) ?>">
          <img src="<?php echo $upload['thumbUrlPath2'] ?>" alt="<?php echo $upload['info1'] ?>"/></a>
          </div>
          <?php break /* only show one image */ ?>

     <?php endforeach ?>
  
     <?php if (!$record['upload_images']) : /* if no uploads show this: */ ?>
          <div class="four columns"><img src="images/craft-fair-badge-noimg-gray.png" alt="Powell Craft Fairs Festivals Markets" /></div>
     <?php endif ?>
  
  
     <!--TEXT AREA-->
       <H3><?php echo htmlencode($record['title']) ?></H3>
       <H4><?php echo htmlencode($record['vendor_names']) ?></H4>
       <?php echo htmlencode($record['content']) ?><br/><br/>
       <i class="fa fa-tags"></i> <?php echo $record['vendor_type'] ?><br/>
       <strong><em><i class="fa fa-location-arrow"></i> <?php echo $record['location'] ?> / Table # <?php echo htmlencode($record['vendor_number']) ?></em></strong>
      
   </div>
<?php endforeach ?>

<?php if (!$vendor_listRecords): ?>
No Vendors Found<br/><br/>
<?php endif ?>

You need to add a count so that the first image is shown as is, but then after the fisrt image, the rest are coded without the thumbnail. something like this - but not tested :)

<?php $count=1 ?>
<?php foreach ($record['upload_images'] as $index => $upload): ?>

<?php if $count ==1 ?>
<div class="four columns">
<a href="<?php echo $upload['urlPath'] ?>" data-lightbox="vendor<?php echo htmlencode($record['vendor_number']) ?>" data-title="<?php echo htmlencode($record['title']) ?>">
<img src="<?php echo $upload['thumbUrlPath2'] ?>" alt="<?php echo $upload['info1'] ?>"/></a>
</div>
<?php else ?>
<a href="<?php echo $upload['urlPath'] ?>" data-lightbox="vendor<?php echo htmlencode($record['vendor_number']) ?>" data-title="<?php echo htmlencode($record['title']) ?>"></a>
<?php endif ?>

<?php $count++ ?>

<?php endforeach ?>

Cheers,

Tim Forrest
Toledoh Enterprises
www.toledoh.com.au

Working on it... Tomorrow. 

Hi Tim, 

Thanks so much for the help. I've worked for hours on this (definitely not an expert coder). I've tried a lot of variations but can't make it work correctly. The only browser error I'm getting is 500.  However, I am getting 3 line code errors in dreamweaver... that to be honest, I don't know how to fix. 

I know, stupid question, but the "php else" command is being used to eliminate the need for "php break", correct?

Any advice?  (3 screenshots attached - 1 for each error) 

Hi, csdesign. I've done similar setups for image galleries. I merged your code and Tim's and added a semi-color or colon here/there and the errors appear to be eliminated in Dreamweaver. I've not tested this specific code, but you may wish to try it with your setup.

<?php $count = 1; ?>

<?php foreach ($record['upload_images'] as $index => $upload): ?>
<?php if ($count == 1): ?>
<div class="four columns">
<a href="<?php echo $upload['urlPath'] ?>" data-lightbox="vendor<?php echo htmlencode($record['vendor_number']) ?>" data-title="<?php echo htmlencode($record['title']) ?>">
<img src="<?php echo $upload['thumbUrlPath2'] ?>" alt="<?php echo $upload['info1'] ?>"/></a>
</div>
<?php else: ?>
<a href="<?php echo $upload['urlPath'] ?>" data-lightbox="vendor<?php echo htmlencode($record['vendor_number']) ?>" data-title="<?php echo htmlencode($record['title']) ?>"></a>
<?php endif; ?>

<?php $count++ ?>

<?php endforeach ?>

Give it a try if you'd like and let us know if it works!

~ Deborah

Thanks Tim! Thanks Deborah!

Worked like a charm! Now I have two options.  I'm going to use the one you sent me to try to fix the older page that's giving an error. 

This is not entirely the same subject, but in the same area. I'm trying to add an uploaded image count. For instance, under each single image. I put an icon and text for more images but I would also like to show the image count (number of images uploaded for that record) next to it. 

See Images [6]

Screenshot Attached

Thanks!!! Tina

Tina, this example might work for you, merged with whatever other code customization you're using...

<?php foreach ($vendor_listRecords as $record): ?>
Total images = <?php $imagesTotal = count($record['upload_images']); ?> <?php echo $imagesTotal; ?>
<?php foreach ($record['upload_images'] as $index => $upload): ?>
<img src="<?php echo htmlencode($upload['thumbUrlPath']) ?>" width="<?php echo $upload['thumbWidth'] ?>" height="<?php echo $upload['thumbHeight'] ?>" alt="" /><br/>
<?php endforeach ?>
<?php endforeach ?>

~ Deborah