mailto: issues (Yahoo)

5 posts by 3 authors in: Forums > CMS Builder
Last Post: February 17, 2009   (RSS)

By gkornbluth - February 16, 2009

I know that this is a bit off the topic, but I've had a number of folks who use Yahoo and Gmail complain that they can not click on a mailto: link (encrypted or not) and get the link to work.

I know that they could easily make their mail program the default, but since I don't know who these folks are, I can't tell them to do so.

Is there a more universal approach that doesn't use the mailto: link that will work regardless of the mail service being used?

Thanks,

Jerry Kornbluth
The first CMS Builder reference book is now available on-line!

Take advantage of a free 3 month trial subscription, only for CMSB users, at: http://www.thecmsbcookbook.com/trial.php

Re: [gkornbluth] mailto: issues (Yahoo)

By Dave - February 16, 2009

Hi Jerry,

We use gmail so we could try that locally. Can you post a simple mailto: link that isn't working with gmail?

The universal solution is to replace the mailto: links with an email form. The downside of that is making sure spammers can't hijack your email form to send spam (for example, if you allow them to add comments of their own).

Hope that helps!
Dave Edis - Senior Developer
interactivetools.com

Re: [Dave] mailto: issues (Yahoo)

By gkornbluth - February 16, 2009

would the spambot e-mail protector help in this regard?
The first CMS Builder reference book is now available on-line!

Take advantage of a free 3 month trial subscription, only for CMSB users, at: http://www.thecmsbcookbook.com/trial.php

Re: [kevbarker] mailto: issues (Yahoo)

By gkornbluth - February 17, 2009

Thanks Kevin,

I'll give it a try

Jerry
The first CMS Builder reference book is now available on-line!

Take advantage of a free 3 month trial subscription, only for CMSB users, at: http://www.thecmsbcookbook.com/trial.php